Пошук

Контакт

Учнівський парламент ЛВПУ
Україна, Волинська обл.,
м. Луцьк,
вул. Бенделіані, 3

Тел., факс: +38(0332) 26-06-29

studuprav@i.ua

Прокат авто, велосипеда, сноуборда, лыж, машины

О МОВО МОЯ, ЯК СПІВ СОЛОВ'Я

10.11.2016 14:11

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли

Україну свою оспівать.

Н. Красоткіна

       Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня української писемності та мови проходили цього року в училищі. Це і конкурси, й виставки, і бесіди, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, інформаційно-просвітницькі години, засідання гуртків тощо.

       Викладачі української мови і літератури Любов Пальчук, Марія Васильчук, Василь Романюк та Тетяна Сохацька зробили все, щоб донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

       9 листопада, саме в День писемності та української мови, в училищі відбувся перший етап Конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь учні І-ІІІ курсів. Учні залюбки виконували мовні завдання, писали творчі роботи. Розпочався конкурс урочистою частиною свята, на якій звучали поетичні рядки віршів про українську мову, рідну землю, нашу державу, а також виступами педагогів, які розповідали про заснування Дня української писемності та мови та інше.

       Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.