Пошук

Контакт

Учнівський парламент ЛВПУ
Україна, Волинська обл.,
м. Луцьк,
вул. Бенделіані, 3

Тел., факс: +38(0332) 26-06-29

studuprav@i.ua

Прокат авто, велосипеда, сноуборда, лыж, машины

НІ - «БІЛОМУ РАБСТВУ»!

14.11.2016 13:23

«Кожна людина має право на життя,

свободу та особисту «недоторканість»

Загальна декларація прав людини

Стаття 3

       У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. жінок та дітей стають «живим товаром». Нині з його проявами зіткнулась і Україна.

       Приймаючи участь у загальноучилищних заходах з профілактики протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, які проходили з середини жовтня 2016 року, Парламент учнівського самоврядування перш за все організував виставку плакатів під гаслом «Ні торгівлі людьми!» в якій прийняло участь більшість груп училища.

       Найкращі плакати підготували учні груп №№ 12,13,16,17,18 з першого курсу, №№22, 25 – з другого курсу та №№ 31, 33 – з третього курсу.

       Також було підготовлено і розміщено в училищі інформаційні листівки про можливість отримати консультації з питань протидії торгівлі людьми.

       18 жовтня 2016 року до Європейського дня протидії торгівлі людьми бібліотекар Тетяна Семенюк провела цікаву бесіду з дівчатами про проблему торгівлі людьми, а також звернула увагу на те, що потрібно зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких, які приймають запрошення на роботу за кордоном, від небажаних наслідків.