Пошук

Контакт

Учнівський парламент ЛВПУ
Україна, Волинська обл.,
м. Луцьк,
вул. Бенделіані, 3

Тел., факс: +38(0332) 26-06-29

studuprav@i.ua

Прокат авто, велосипеда, сноуборда, лыж, машины

ВІТРИЛЬНИКИ У ПЛЯШКАХ

17.03.2017 08:57

       У читальному залі нашої бібліотеки завжди проходять цікаві зустрічі. 16 березня 2017 року ми мали змогу познайомитись з талановитою людиною - Володимиром Ящуком, який з юнацьких років має незвичайне хобі, - виготовляти моделі вітрильників у пляшках.

       За весь цей час він зробив більше 150 моделей практично з підручних матеріалів: шпону, лушпиння цибулі або часнику, картону, ниток, бамбуку тощо. Вітрила до своїх кораблів майстер виготовляє із чорної редьки, ірису і навіть дурману.

       Свою першу модель вітрильника він створив у далекому 1977 році. Для того, щоби зробити одну модель, використовується біля 3 тисяч деталей, а триває весь процес створення маленького вітрильника у пляшці до 30 годин.

       Незвичне хобі прийшло до нього майже випадково: один з його тодішніх товаришів показав йому фото вітрильника в пляшці з журналу «Вокруг света». Тоді пан Володимир сказав, що це не так вже й важко зробити, після чого йому довелось підтвердити на ділі свої слова. Тепер Володимир Пантелеймонович всю душу віддає улюбленому хобі.

       Під час спілкування Володимир Ящук розповів дуже багато цікавих та повчальних історій зі свого життя. За що ми йому дуже вдячні.

       Учнівська Рада гуртожитку